Online training
Doe-het-zelf

Zelf een online training maken? Vergeet hier niet aan te denken

Online trainingen zijn helemaal big en booming. Daarom is het niet zo gek dat je overal, maar dan ook echt overal wel een training voor hebt. Deze volgen is leuk, maar er zelf een maken is minstens net zo leuk. Heb je er al eens over nagedacht? Mensen iets nieuws leren over de dingen die jij leuk vind en goed kan? Zo ja, vergeet dan niet om over bepaalde zaken na te denken.

Denk na over een doelgroep

Degene voor wie jij de training maakt is het belangrijkste, zij gaan tenslotte geld neerleggen om van jou iets te leren. Het is daarom belangrijk dat zij zich aangesproken voelen en het idee hebben iets aan jouw training te hebben. Stel daarom een voorbeeld op, van het type persoon die jij aan wil spreken. Zijn het mannen? Wat is hun grootste probleem? Het zal je helpen om meer inzicht te verkrijgen.

Bedenk wat de essentie van je training is

Je weet nu voor wie de training is en wat zij van jou willen leren. Nu is de vraag hoe je dit vorm gaat geven? Ga er in je enthousiasme niet te veel bij halen en blijf voor jezelf herhalen waar het nu echt om draait. Kies niet voor de moeilijke tools, maar opties die meteen duidelijkheid scheppen.

Hoe gaat je training eruit zien

Nu de inhoud ook bekend is, hoef je alleen nog maar na te denken over hoe je de training vorm gaat geven. Ga je alle informatie in één keer geven? Of wordt het een mini cursus? Ga jij de cursisten wel of niet begeleiden? Ga je er geld voor vragen of niet? Allemaal praktische zaken om over na te denken en zodat jij ook het meeste uit je training kan halen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...