Lean Six Sigma
Training

Wat is een Lean Six Sigma Black Belt Training en wat zijn de voordelen?

Lean Six Sigma Black Belt Training is een geavanceerd trainingsprogramma voor professionals die de Lean Six Sigma methodologie onder de knie willen krijgen. Het is een uitgebreide cursus die zowel de Lean als de Six Sigma benadering van procesverbetering omvat. Deelnemers die het programma afronden verdienen een Lean Six Sigma Black Belt certificering, die wereldwijd wordt erkend als een symbool van uitmuntendheid in procesverbetering en efficiëntie. 

Geschiedenis van Lean Six Sigma

De Lean Six Sigma methodologie werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren 1980 door Motorola, een telecommunicatiebedrijf uit de Verenigde Staten. Het bedrijf wilde de kwaliteit van zijn producten verbeteren en tegelijkertijd verspilling minimaliseren en kosten verlagen. Zij combineerden de principes van Lean Manufacturing, dat zijn oorsprong vindt in Japan en gericht is op het elimineren van verspilling, met Six Sigma, een gegevensgestuurde aanpak van procesverbetering.

Mettertijd is Lean Six Sigma uitgegroeid tot een algemeen erkende en toegepaste methodologie voor procesverbetering in een reeks van industrieën, waaronder productie, gezondheidszorg, financiën en dienstverlening.

Het belang en curriculum van Black Belt training

Black Belt training is belangrijk omdat het deelnemers voorziet van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om complexe procesverbeteringsprojecten te leiden. Black Belts zijn meestal verantwoordelijk voor het leiden van teams van Green Belts en het doorvoeren van veranderingen die resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen en verbeterde kwaliteit.

Het curriculum van een Black Belt Training van The Lean Six Sigma Company is typisch verdeeld in twee delen: het eerste deel behandelt de Lean methodologie, terwijl het tweede deel Six Sigma behandelt. De training behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder statistische analyse, projectmanagement, leiderschap en teambuilding.

Deelnemers leren hoe zij een reeks instrumenten en technieken kunnen gebruiken om verspilling te identificeren en processen te verbeteren, zoals Value Stream Mapping, 5S, Kaizen, DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) en statistische procescontrole.

De Black Belt-training duurt doorgaans vier tot zes weken en omvat zowel klassikale instructie als praktijkervaring met het leiden van procesverbeteringsprojecten. Deelnemers moeten een echt project voltooien dat hun beheersing van de Lean Six Sigma methodologie aantoont.

De voordelen van een Black Belt training

De voordelen van Black Belt training zijn talrijk. Black Belts zijn zeer gewild in een reeks industrieën en kunnen hogere salarissen verdienen dan mensen zonder certificering. Ze zijn ook in staat om complexe procesverbeteringsprojecten te leiden en aanzienlijke kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen binnen hun organisaties te realiseren.

Black Belts zijn ook bedreven in projectmanagement en leiderschap, wat kan leiden tot carrièremogelijkheden. De vaardigheden en kennis opgedaan door Black Belt training zijn overdraagbaar in verschillende industrieën, waardoor het een waardevolle investering is voor professionals die hun carrièremogelijkheden willen uitbreiden.

Dit vind je misschien ook leuk...