Training

Power BI gebruiken voor gegevensanalyse, bedrijfsinformatie en marketing

Deze handleiding is bedoeld voor diegenen die meer willen weten over Power BI en de functies ervan. Het bevat ook een bespreking van hoe Power BI kan worden gebruikt op het gebied van marketing, zoals voor data-analyse en voor het maken van inhoud.

  1. Wat is Power BI?
  2. Overzicht Power BI-interface
  3. Gegevens importeren in Power BI Desktop

Wat is Power BI?

Power BI is een krachtige tool voor gegevensanalyse waarmee gebruikers inzichten uit hun gegevens kunnen halen.

Power BI biedt toegang tot allerlei soorten data, van gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde bronnen. Het maakt het gemakkelijk voor mensen om visuals voor dashboards te maken. Deze tool heeft ook connectoren waarmee je je andere bedrijfsapplicaties kunt koppelen met Power BI.

Overzicht Power BI-interface

De Power BI Desktop-interface is waar het allemaal begint voor elke gebruiker die Power BI wil gebruiken. Deze interface biedt gebruikers een manier om hun gegevens te visualiseren en inzichten te vinden in het model dat ze aan het bouwen zijn.

Gebruikers kunnen nieuwe modellen maken, bestaande wijzigen of eenvoudig hun datasets op verschillende manieren verkennen met behulp van de tabellarische en visuele interfaces in dit specifieke gedeelte van de software.

De interface in tabelvorm is waar gebruikers hun datasets bekijken en gebruiken in een tabelvorm met automatisch ingebouwde snelle filtering en drill-downs. Meer leren over de interface? Een cursus power bi kan de oplossing bieden!

Gegevens importeren in Power BI Desktop

Dit is een zelfstudie over hoe u gegevens op uw computer kunt importeren en deze kunt analyseren.

  1. Laad Power BI Desktop en open het dialoogvenster “Gegevens ophalen”.
  2. Kies de optie “Van database” en kies vervolgens de gewenste database.
  3. Kies vervolgens wat u uit de database wilt importeren door het selectievakje aan te vinken voor elk item dat u in Power BI Desktop wilt laden, zoals hieronder weergegeven:
  4. Klik ten slotte op “Laden” en wacht tot het volledig is om al uw gegevens uit de database te laden!
  5. Eenmaal geladen, ziet u een nieuw tabblad “Queries” aan uw linkerkant, met een lijst met query’s die zijn ge├»mporteerd in Power BI Desktop, zoals hieronder weergegeven:

https://westhaghe.com/

Dit vind je misschien ook leuk...