Disselslot
Overige

Disselslot voor aanhanger of caravan

Met meer dan een miljoen aanhangers en caravans op de weg, vindt er helaas logischerwijs ook diefstal plaats. Wil jij voorkomen dat jouw aanhanger zomaar meegenomen kan worden, kijk dan eens naar de aanschaf van een disselslot. De disselsloten zorgen ervoor dat niemand jouw aanhanger zomaar aan kan koppelen, zo voorkom je dus diefstal. In deze blog leggen wij je zoveel mogelijk uit over een disselslot en de werking ervan.

Welk disselslot is voor mij passend?

De aanschaf van een juist disselslot kan lastig zijn door de hoeveelheid op de markt. In de zoektocht naar het correcte disselslot kom je een heel eind als je weet welk type koppeling je hebt, het typenummer bevindt zich eigenlijk altijd op de koppeling zelf. Vaak staat het ingegraveerd op de bovenkant of hendel van de koppeling. Let ook op of jouw koppeling geremd of ongeremd is. Als laatste moet je kijken naar de disselaansluiting en de manier waarop de koppeling bevestigd is.

Koker disselslot

Voor de voordelige en meest verkochte optie kan je kiezen voor een koker disselslot, dit komt omdat ze universeel zijn en dus op bijna iedere koppeling passen. De koker disselsloten dekken vaak de hele koppeling af, doormiddel van een discusslot kan je een koker disselslot eenvoudig op slot zetten. Voor een disselslot wat je aangekoppeld kan gebruiken moet je het tasjesmodel hebben, deze is alleen niet geschikt voor de koppelingen van 3500kg en veiligheidskoppelingen.

Schuif- en beugelslot

Een beugelslot bevestig je binnen 10 seconden eenvoudig, deze sloten kunnen alleen niet blijven zitten tijdens het rijden, maar door de bevestigtijd wordt dit gecompenseerd. De sloten hebben ook soms een felle kleur wat de potentiƫle dieven al afweerd. Vaak is een schuifslot en beugelslot universeel toepasbaar.

Disselslot onderbouw

Een onderbouw disselslot bestaat uit twee componenten, een vast deel aan de koppeling en een los hangslot. Onderbouw disselsloten moeten 2x horizontaal of 1x verticaal en 1x horizontaal bevestigd worden. Wil jouw verzekering dat jij een gekeurd disselslot koopt, dat kan want een onderbouw disselslot is er ongekeurd maar ook SCM gekeurd. Let goed op de montage manieren!

Disselslot AL-KO

Voor het juiste Alko disselslot moet je kijken naar het type koppeling die je hebt, Alko maakt namelijk eigen disselsloten voor hun koppelingen. Het populairste Alko disselslot voor geremde koppelingen is de DoubleLock Compact Eagle. Deze is geschikt voor de Alko koppelingen: AK10, AK300, AK160-A, AK160-B, AKS160, AKS1300, AKS2004, AKS3004.

Disselslot onderhoud

Een disselslot is vaak redelijk gevoelig, daarom moet je deze regelmatig inspuiten met WD-40 om het disselslot soepel te houden. Als een dief met een schroevendraaier in het slot zit te draaien, slaat deze dicht omdat het geforceerd wordt. Dit kan ook gebeuren als je sleutel niet goed meer in het slot wilt, daarom is het inspuiten zo belangrijk. Hierom is het handig om het slot in een badje met WD-40 te leggen of regelmatig te spuiten.

Meer disselslot informatie

Voor meer informatie over disselsloten kan je naar Aanhangwagendirect.nl gaan. De disselsloten van Aanhangwagendirect zijn van topkwaliteit. Voor eventuele vragen over een disselslot of andere aanhanger gerelateerde vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Dit vind je misschien ook leuk...